השיטה שתעזור לכם לכתוב מאמר תוך פחות מ-40 דקות

קודם כל חשוב לי לציין שאני כבר לא משתמש בשיטה הזאת. השיטה לכתיבה מהירה מתאימה יותר למי שהמטרה שלו היא לייצר כמה שיותר מאמרים במינימום זמן. גם אם זה אומר שהם יהיו באיכות בינונית. אם אתה כותב תוכן בתחילת הדרך, השיטה שלי תעזור לך המון ואני ממליץ לזכור בעל פה את שלושת השלבים כדי להפוך לכותב תוכן רווחי.

ככה התחלתי לכתוב

הפרויקט הראשון שקיבלתי כשהתחלתי את דרכי ככותב תוכן היה לכתוב 80 מאמרים בתוך חודש לאתר חדש בתחום הספא והמסאז'ים. האתר היה מיועד להחלפת קישורים. זה אומר שהאתר משמש כבסיס להטמעת קישורים עבור אתרים עסקיים אחרים מהתחום. כל מאמר היה צריך להכיל 800 מילים ועל כל מילה קיבלתי 10 אגורות. זה אומר שבשביל להרוויח 80 שקלים על המאמר היה עליי לכתוב אותו מהר, אחרת זה לא משתלם.

להניח את ההנחיות מול העיניים

הדבר הראשון שיחסוך לך זמן בכתיבה הוא לא להסתכל על מסמך ההנחיות לכתיבת המאמר. כל מה שצריך לעשות הוא להדביק אותן בחלק העליון של דף המאמר. ככה ההנחיות יהיו כל הזמן מול העיניים שלך. ההנחיות כמובן צריכות לכלול את נושא המאמר, ביטוי מפתח ראשי, ביטויי מפתח נוספים והנחיות נוספות המשתייכות להזמנה.

פסקת פתיחה

השלב הראשון בכתיבה יהיה פסקת הפתיחה. זה אמור לקחת עד 2 דקות לכתוב אותה. בפסקת הפתיחה אמור להופיע ביטוי מפתח והקדמה כלשהי למה שיהיה כתוב במאמר. כאן אני מדגיש שאין צורך להכיר את התחום שעליו נכתב המאמר וגם לא צריך לתכנן מראש את הנושאים שעליהם ידבר המאמר. כל מה שעליך לעשות הוא לכתוב על פי אסוציאציות את מה שאתה כן מכיר על הנושא שעליו אתה כותב. כשכתבתי את המאמרים על ספא, לא היה לי שום מושג על התחום. אבל, כן כתבתי פסקת פתיחה שמדברת על הנושא. לצורך הדוגמה, פסקת הפתיחה יכולה להיראות ככה:

מסאז' מפנק, טיפול באבנים חמות וסאונה כמו בחמם טורקי מחכים לכם במתחמי ספא – הדרך הטובה ביותר לחגוג, להירגע ולהתחדש באנרגיות. מה עושים בספא, למה זה חשוב לבריאות שלנו וכמה זה עולה? כל התשובות בשורות הבאות.

הערה: ככל שיהיו יותר מילים בפסקת הפתיחה, ככה יישארו לך פחות מילים לכתיבת שאר המאמר. זה יחסוך לך המון זמן. אם מדובר בנושא מורכב שקשה לך להרחיב עליו אז אין צורך להתעקש על פסקה ארוכה. אבל אם זה נושא פשוט שאתה יכול לכתוב עליו בכלליות כ-100 מילים זה יהווה יתרון משמעותי.

להמציא כותרות

השלב השני הוא כתיבת כותרות משנה למאמר. זה אמור לקחת קצת יותר זמן בגלל שכותרות טובות יקלו עלייך בכתיבת הפסקאות שתחתיהן. אני נוהג לכתוב יותר כותרות ממה שצריך כדי שלא יהיה חוסר במילים בסיום הכתיבה. אז הקפדתי לכתוב מראש כ-6 כותרות. במקרה של מאמר בנושא ספא הכותרות נראו אצלי ככה:

מה זה ספא?

סיבות בריאותיות שיגרמו לכם להתמיד

למי כדאי להימנע מספא

איפה יש מתמחי ספא

כמה עולים טיפולים?

כתיבה ללא הפסקה

כעת, אחרי שהכל מוכן, השלב השלישי הוא כתיבת הפסקאות. כל מה שנשאר לי לעשות הוא להעתיק את כותרת המשנה הראשונה, להדביק אותה בחיפוש בגוגל, לפתוח את המאמר שמופיע בתוצאה הראשונה ולקרוא את הטקסט הרלוונטי לתשובה בתוך המאמר. לאחר מכן אני חוזר אל המסך שלי וכותב את מה שהבנתי. אחר כך ממשיך לפסקה השנייה, השלישית והרביעית. כותב את כל הטקסט ללא עצירות, בלי תיקונים ובלי לבדוק מה כתבתי. ברגע שהגעתי ל-800 מילים עצרתי. עכשיו אפשר לעבור על הטקסט ולתקן שגיאות כתיב, לתקן את ההגייה ולשתול את ביטויי המפתח לפי ההנחיות.

כתיבת המאמרים הראשונים לקחה לי די הרבה זמן, כשעה לכל מאמר. אבל אחרי שכתבתי כבר 2-3 מאמרים על ספא, את המאמרים הבאים כבר כתבתי מבלי להיכנס לגוגל. הכתיבה הייתה רציפה מהזיכרון שלי וכן גם היצירתיות התפתחה. בסופו של דבר זאת מיומנות נרכשת. צריך להתמיד ולחדד את יכולות וקצב הכתיבה כדי להפוך להיות כותב תוכן זול מצד אחד אך גם רווחי מצד שני.

מאמרים נוספים: